Ifjúsági és gyermeknevelés

Rólunk...

Ifjúsági Bizottságunk fő célkitűzése a gyermek és ifjúsági korosztály horgászat szeretetére való nevelés.

Évek óta működik horgász szakkörünk, ahol a résztvevő fiatalok a horgászat csínját-bínját sajátíthatják el, pl. horogkötés, etetőanyag-keverés, szerelékek összeállítása, környezetvédelem. Benti foglalkozások keretében kisfilmeket vetítünk Magyarország vizeiben élő halakról, a horgászat technikai elsajátításáról. Közös horgászatokat is tartunk a Horgásztanya melletti Kis-Duna parton, ahol a már elméletben megtanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatják a gyerekek. Egyesületünk rendelkezik oktató spicc és feeder horgászbotokkal, így horgászfelszereléssel nem rendelkező horgászpalánták is megtanulhatják - készség szinten - a horgászat technikai alapjait.

Évente szervezünk horgász nyári tábort Balatonfenyvesre és Dömsödre, ezen felül fiatal horgászainknak házi horgászversenyt tartunk.

Bemutatkozik a CSHE szakköre

Mit kínál szakkörünk?

A szakkör bemutatja és ismerteti az őshonos és idegenhonos halainkat, a vizek növény és állatvilágát, valamint a horgászati alapismereteket.

Nagyobb gyermekek számára a szakkör célja, a sikeres horgászvizsgára való felkészítés, valamint a gyerekek egészséges életmódra való nevelése, a természet megszerettetése, a természet megóvása, helyi értékek védelme.

Mi szükséges a szakkörön való részvételhez?

A Csepel Horgász Egyesület díjmentesen szervezi szakköreit, így az azokon való részvétel ingyenes minden gyermek számára. Foglalkozásainkon az etetőanyagot, csalit és "fogyó" eszközöket - pl. horog, damil - az Egyesület támogatja.

Kis darabszámban botokkal is rendelkezünk, de kérni szoktuk, hogy rendelkezzenek a gyermekek legalább egy darab spicc bottal, melynek vásárlásában, tanácsadásában segíteni tudunk.

A horgászathoz feltétel: horgászregisztráció (ez ingyenes, adókártya, vagy az adószám kiadásának dokumentuma szükséges hozzá) az állami gyermek horgászjegy és fogási napló, továbbá az RDHSZ-re érvényes területi jegy, melyeknek éves, egyszeri díja 1.200 Ft. Az okmányok kiválthatók az első szakköri napon, de ajánlott a szakkör kezdete előtti napokon megvásárolni a Csepel Horgász Egyesület tanyáján.

Hurrá, halat fogtam!

Milyen gyakorlatot szerezhetnek a gyerekek?

  • Megtanulják a horgászatban szükséges alapvető kötések elsajátítását.
  • Megtanulják a horgászati technikákat és felszerelések alkalmazását (spiccbotos-, feederbotos-, matchbotos-, stb. Horgászati módszereket).
  • Megismerik a csalikat és csalizási technikákat.
  • Megismerkednek a békés halaink horgászatának módszereivel.
  • Gyakorlati és elméleti képzést kapnak az állami horgászvizsga letételéhez szükséges ismeretekből.
  • Megtanulják a vízparton való viselkedés szabályait és veszélyeit.
  • Alapvető természetvédelmi szemléletet sajátíthatnak el, mellyel óvni és védeni tudják környezetüket és világukat.
horgászunk

Gyere velünk horgászni!

horgászunk

A horgászszakkör időpontjai:

A horgászszakkör helyszíne a CSHE Hollandi út 240. címen található horgásztanyája.

A szakköri foglalkozások újra indulnak, melyről a Csepel HE IFI Bizottság Facebook oldalon részletes tájékoztatást nyújtunk.

felhívás

Táboraink

Dömsöd (Betelt)

Időpont:2024. július 22. - 2024. július 27.

Balatonfenyves (Betelt)

Időpont:2024. augusztus. 04. - 2024. augusztus 10.

Szórólap

Csomózási technikák:

(Nagyításért kattintson a képre!)

Elérhetőségeink:

Információk:Rozgonyi Krisztián

Levelezési cím: csheszakkor@gmail.com