Ifjúsági és gyermeknevelés

Rólunk...

Ifjúsági Bizottságunk a 2000-es évek elején vált külön a Versenysport Bizottságtól, mely kapcsán több időt és energiát tudunk fordítani a gyermekek és ifjúság nevelésére.

Évente indítunk szakköröket, szervezünk nyári tábort, közös horgászatokat és külön foglalkozások keretén belül segítjük a fiataljainkat az állami horgászvizsgára való felkészítésben, jó idő esetén a 1213 Budapest, Hollandi út 240. szám alatt található székházunk mellett, a Kis-Duna parton tartjuk szakköreinket, de rossz idő esetén rendelkezünk TV-vel, DVD lejátszóval, vizuáltáblával is.

Egyesületünk kis darabszámban rendelkezik horgászbotokkal, így teljesen kezdő horgászpalántákat is szívesen várunk szakköreinkre.

Figyelmükbe ajánljuk a www.cshe.hu egyesületi honlapot, melyen minden ifjúsággal kapcsolatos hír meghirdetésre kerül, így időben lehet róluk értesülni.

Bemutatkozik a CSHE szakköre

Mit kínál szakkörünk?

A szakkör bemutatja és ismerteti az őshonos és idegenhonos halainkat, a vizek növény és állatvilágát, valamint a horgászati alapismereteket.

Nagyobb gyermekek számára a szakkör célja, a sikeres horgászvizsgára való felkészítés, valamint a gyerekek egészséges életmódra való nevelése, a természet megszerettetése, a természet megóvása, helyi értékek védelme.

merítő

Mi szükséges a szakkörön való részvételhez?

A Csepel Horgász Egyesület díjmentesen szervezi szakköreit, így az azokon való részvétel ingyenes minden gyermek számára. Foglalkozásainkon az etetőanyagot, csalit és "fogyó" eszközöket - pl. horog, damil - az Egyesület támogatja.

Kis darabszámban botokkal is rendelkezünk, de kérni szoktuk, hogy rendelkezzenek a gyermekek legalább egy darab spicc bottal, melynek vásárlásában, tanácsadásában segíteni tudunk.

A horgászathoz feltétel: horgászregisztráció (ez ingyenes, adókártya, vagy az adószám kiadásának dokumentuma szükséges hozzá) az állami gyermek horgászjegy és fogási napló, továbbá az RDHSZ-re érvényes területi jegy, melyeknek éves, egyszeri díja 1.200 Ft. Az okmányok kiválthatók az első szakköri napon, de ajánlott a szakkör kezdete előtti napokon megvásárolni a Csepel Horgász Egyesület tanyáján.

Hurrá, halat fogtam!

Milyen gyakorlatot szerezhetnek a gyerekek?

  • Megtanulják a horgászatban szükséges alapvető kötések elsajátítását.
  • Megtanulják a horgászati technikákat és felszerelések alkalmazását (spiccbotos-, feederbotos-, matchbotos-, stb. Horgászati módszereket).
  • Megismerik a csalikat és csalizási technikákat.
  • Megismerkednek a békés halaink horgászatának módszereivel.
  • Gyakorlati és elméleti képzést kapnak az állami horgászvizsga letételéhez szükséges ismeretekből.
  • Megtanulják a vízparton való viselkedés szabályait és veszélyeit.
  • Alapvető természetvédelmi szemléletet sajátíthatnak el, mellyel óvni és védeni tudják környezetüket és világukat.
horgászunk

Gyere velünk horgászni!

horgászunk

A 2021-2022 évi horgászszakkör időpontjai:

A horgászszakkör helyszíne a CSHE Hollandi út 240. címen található horgásztanyája.

A szakköri foglalkozások - figyelemmel a járványhelyzetre - legkorábban 2022. év őszén indulhatnak.

Figyeld honlapunkat!

felhívás

Táboraink

Dömsöd

Időpont:2022. július 31. - 2022. augusztus 6.

Balatonfenyves

Időpont:2022. augusztus. 13. - 2022. augusztus 18.

Szórólap

Csomózási technikák:

(Nagyításért kattintson a képre!)

A Ráckevei Duna-ág élővilágáról

A Ráckevei Duna-ág élővilága, halak és horgászatuk

Elérhetőségeink:

Információk: Balogh Krisztián

Levelezési cím: csheszakkor@gmail.com

Facebook oldal