Átadtuk a csepeli akadálymentes horgászhelyet.

A Csepel Horgász Egyesület 85 éves. Ebből az alkalomból Elnökségünk úgy döntött, ha lehetőségünk lesz rá, akkor az idei évben elkészítjük az akadálymentesített horgászhelyet, amivel precedenst szeretnénk teremteni elsősorban a Dunaágon. Szerencsére az idei évben lehetőségünk volt ennek a tervnek önerőből történő megvalósítására és elkészítettük a Dunaág első, kimondottan mozgássérülteknek készült horgászhelyét. Szeptember 25-én kis ünnepség keretében került sor a hivatalos átadásra.

tábla
átadás
használatban

A mozgáskorlátozott horgászhely olyan sikeres lett az elkészülése óta eltelt időben, több országos megkeresést is kaptunk.Az egyik legfontosabbat az Access4you irodától kaptuk:

"Az Access4you International Kft az 'Access4you' védjegy szabályzata és szempontrendszere alapján az auditálást és minősítést elvégezte, mely alapján a horgászhely megfelel a védjegyhasználat feltételeinek.

A helyszín az 'Access4you' szabályzata szerint akadálymentes

  • kerekesszékesek
  • babakocsis kismamák
  • idősek, mozgásában korlátozottak

számára.

Ez alapján a Csepeli akadálymentes horgászhely az 'Access4you' tanúsító védjegy alap fokozatára jogosult."

tanusítvány

Terveink között szerepel a csőhídi versenypályánál is létrehozni egy ilyen horgász helyet a jövő évben, hiszen annak autóval való megközelítése egyszerűbb. Ennek a költségeit viszont szeretnénk majd támogatásból fedezni, melyhez várjuk a jelentkezőket.

Köszönetet szeretnék mondani Bp. Csepel XXI. kerület Önkormányzatának és a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. segítségének a horgászhely kialakításában.

A horgászhely átadását követően egyesületünk vállalja a horgászhely rendben tartását, karbantartását, hogy ez a hely mindig rendelkezésre álljon mozgáskorlátozott horgászainknak.

Megköszönjük Gurisatti Gyula kerekesszékes világbajnok horgásznak, és Serman László barátunknak, hogy élményhorgászatával emelte az átadás színvonalát.

A horgászhely pontos helye:

térkép

A horgászhely a Hollandi út 240-től, a 71-es busz végállomásától kb. 150 méterre található.

További képek a galériában!

A csepeli hírmondóban megjelent cikk:

cikk