A CSHE története

Több mint nyolc évtizeddel ezelőtt, Csepel és az ország iparának meghatározó személyisége, Weiss Manfred báró tette meg az első lépéseket azért, hogy gyárának dolgozói megfelelő körülmények között hódolhassanak a horgászat nemes szenvedélyének.

1935-ben már háromszáz csepeli gyári dolgozó, szervezett keretek között, horgászott a Gubacsi hídtól Dunaharasztiig. 1940-ben 500 tagot tartottak nyilván a szakosztályban. Ebben az évben avatták fel a gyár segítségével felépült (a Hollandi út 240. alatt - újjáépítést követően - ma is üzemelő) horgásztanyát.

A létszám növekedése, a szervezeti élet erősödése, a gazdasági gyarapodás után önálló horgász egyesület alakult ki.

A Ráckevei Soroksári Dunaági Horgászegyesületek Szövetségének tagjaként, a Duna-ág 56 kilométer hosszú szakaszán horgászhatnak tagjaink. A Hollandi út 240. alatti klubházban van a tagság ügyintézése. A háromszintes épület minden igényt kielégít, találhatunk benne nagy tárgyalót a rendezvényekre, kis tárgyalót a megbeszélésekre, előadásokra, kártya partikra.

Az egyesületi munkát a tagságból választott Választmány és a Felügyelő Bizottság felügyeli. Az Elnökség tagjainak száma 3 fő. A belépni szándékozóknak lehetőségük van a helyszínen horgász vizsgát tenni. A szabálytalankodó horgászainkat az egyesületi Fegyelmi Bizottság vonja felelőségre.

1964. év a hazai horgász versenysport kialakulásának a kezdete. A MOHOSZ első versenyfelelőse Finta István, a Csepel H.E. egykori titkára volt. Ebből adódik, hogy egyesületünkben a versenyhorgászat a kezdetektől indult és ma is nagyon aktív.

Közel harminc aktív versenyzőt foglalkoztat Verseny Bizottságunk. Versenyzőink részt vesznek az egyesületi rendezvényeken, a szövetségi egyéni és csapatversenyeken, továbbá a nevezéses országos egyéni és csapatversenyeken. Egyesületünk versenycsapata sok alkalommal nyert szövetségi bajnokságot, meghívásos és nevezéses versenyen közel ötven alkalommal győztek. Az egyéni eredmények szinte felsorolhatatlan mennyiséget tesznek ki. Elődeink Horti János, Szücs István, Deme Béla, Honti László, Ürmös Jenő, Opris Sándor, Deme Sándor alapozták meg a jelen eredményeit. Az ifjabb generáció jeles képviselője Sermann László számos hazai és külföldi versenyen ért el eredményt. 2000-ben ifj. Gyulai Ferenc országos egyéni bajnokságot nyert. Az elmúlt években versenyzőink többször is bizonyították, hogy nem csak a hazai versenyeken, de külföldön is megállják a helyüket. Igazolja ezt a különböző korosztályokban megnyert több világbajnoki cím.

Gyermek és ifjúsági horgászainknak is külön szakosztályt hoztunk létre, három lelkes ifi vezeto szervez nekik programokat. Háziverseny, ifjúsági vetélkedő, gyereknap, szakköri foglalkozás és nyári táborozás között válogathatnak az érdeklödő horgász palánták.

Dömsödön a vízpart mellett, jól felszerelt, összkomfortos horgásztanyát üzemeltetünk. Saját telekrésszel, parkolóval, stéggel, kettő és négy ágyas szobákkal várjuk a horgászokat. Minden nyáron itt tartunk egyhetes táborozást a gyerek és ifjúsági horgászoknak. A tanya a horgászokon kívül kiválóan alkalmas edzőtáborok lebonyolítására, illetve iskolák táboroztatására is.

A csepeli „Kis Duna-part” mentén a Hollandi útnál Szabadidő és Horgászpartot hoztunk létre az egyesület megalakulásának 70. évfordulójának évében. Kulturált és parkosított helyet biztosítunk a horgászat kedvelőinek.

2010-ben jeles évfordulóhoz érkeztünk. Ekkor ünnepeltük egyesületünk 75 éves fennállását. A különböző eseményekkel reméljük sikerült méltóan megünnepelnünk az Egyesület jubileumát.

2013-ban megújult az Egyesület Elnöksége és Választmánya. A fiatalítás reméljük új lendületet ad az Egyesület életének és még jobban ki tudjuk szolgálni a csepeli horgászok igényeit.

2015-ben ismét jeles évfordulóhoz érkeztünk. Az egyesületünk 80 éves fennállását ünnepelte. Rendezvényeink ennek szellemében kerültek megrendezésre, tisztelegve mindazok előtt, akik munkájukkal segítették a CSHE működését, fejlődését.

2018-ban tartotta egyesületünk Tisztújító Küldöttgyűlését. A Küldöttgyűlés előírt feladataink kívül módosításra került az egyesület alapszabálya, valamint megválasztották az egyesület új tisztségviselőit.

2020-ban ünnepeltük az egyesület alapításának 85 éves évfordulóját. Az egyesület a nehéz körülmények - járványveszély - ellenére méltóan ünnepelte meg az évfordulót. Az ünnepi Küldöttgyűlésen emléklapot, illetve emlékplakettet kaptak azon aktiváink akik hosszú éveken át munkájukkal segítették, vagy segítik jelenleg is egyesületünket. Jubileumi rajzpályázatot hirdettünk a kerület óvódák és általános iskolák alsótagozatasai részére. A sok sok pályámunka is jelezte, hogy van érdeklődés a természet, a vizivilág és a horgászat iránt. Egyesületünk elkészítette a Duna-ág első akadálymentesített horgászhelyét.

A Csepel Horgász Egyesület 75 éve

A CSHE Hollandi úti horgásztanyája:

Tanya régen

Az 1940-es években...

Székház

Napjainkban...