Tananyag

Az RSD horgászrendje alapján a halfajok tilalmi ideje.

A horgásszá válás első lépései: MOHOSZ honlapján.

A vizsgára való felkészüléshez: Horgaszjegy.hu oldalon talál segítséget.
A vizsgahelyszínek és -időpontok, valamint a felkészülést segítő tankönyv és gyakorló tesztek is itt érhetők el.

A vizsga menete:

A vizsgahelyszíneken egy online tesztet kell kitölteni, melyhez akár saját eszköz is használható.

A vizsgák a jelzett napokon 17 órakor kezdődnek. A jelenlegi időszakban (járvány idején) vizsgaelőkészítőt nem tartunk. Kérjük a vizsga kezdete előtt minimum negyedórával előbb érkezzen meg a vizsga helyszínére! Késés esetén nincs lehetőség a vizsgába történő bekapcsolódásra.

A vizsga a vizsgabizottság vezetésével és felügyeletével, online történik tablet, vagy laptop használatával - saját eszköz is használható! - a MOHOSZ által webes felületen elérhető teszt kitöltésével.

Az állami horgászvizsga rendje:

  • A vizsga a vizsgabizottság által erre a célra kijelölt vizsgahelyszínen ( CSHE horgásztanya), személyes megjelenéssel kerül lebonyolításra.
  • A vizsga 60 perc időtartamú.
  • A vizsga 30+15=45 (teszt + halfelismerés) kérdésből áll, a sikeres vizsgához minimum 30 kérdésre helyesen kell válaszolni.
  • Az egyes kérdéseknél nincs időkorlát, egy-egy kérdés kihagyható, félretehető, a 60 perces időkereten belül azokat a megválaszolt kérdéseket követően újra felhozza a rendszer.
  • Egy-egy kérdés többször is félretehető, de az időkeret lejártával a meg nem válaszolt kérdések hibás válasznak minősülnek.
  • A vizsga megkezdéséhez először be kell lépni a vizsgarendszerbe a regisztráláskor kapott felhasználó névvel és a jelszóval. (Első belépéshez a jelszó a horgász vezetékneve nagybetűvel kezdve és a születési éve. 2020 előtti regisztrálás esetén az adóazonosító szám.) Az első belépést követően ajánlatos megváltoztatni a jelszót és megjegyezni azt. 18 év alatti személy vizsgázása esetén a regisztrációkor megadott gondviselő felhasználó nevével és jelszavával tud a vizsgázó belépni a rendszerbe.

A vizsga megkezdése előtt mindenkinek kötelező aláírnia a MOHOSZ által kiadott nyilatkozatot az "ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGÁN TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELHEZ"
Sikeres vizsga esetén a rendszer automatikusan rögzíti a vizsga letételét.

Eredményes vizsga esetén azonnal kiváltható a helyszínen az éves engedély, ebben az esetben - csak a vizsgát követően azonnal kiváltott engedély esetén - kedvezményt biztosítunk a 2022. évi tagdijból. Tekintettel arra, hogy az egyesület véges számú informatikai eszközt tud biztosítani a vizsga idejére, ajánlott, ha a vizsgázó rendelkezik saját laptoppal, vagy tablettel, kérjük azt hozza magával.

Eredményes vizsgázást kívánunk!